miércoles, 30 de julio de 2014

DAY 1 – COUSCOUS SALAD

Welcome to Bea-utiful kitchen. Today's recipe is super easy and healthy. It is a salad where the base ingredients are couscous and tomatoes. From there you can pretty much add whatever you want and make it your own. I used:

Ingredients for 4 people:

-200 Gm. Couscous
-Can of chopped tomatoes
-Can of tuna in brine
-A can of garden peas (with half can is enough)
-Olive Oil
-Sal
-Black pepper
-Balsamic Vinegar (or you can use squeezed lemon)

It's about eating for very little money so we saved using cans and the result is quite nice. It is challenge has cost £3 and we ate four people.

Play the video & see the recipe!!

VIMEO:



YOUTUBE:



The tuna is very economic if you buy it in packs of three or four that can cost us about £3.5  in Iceland, for example.

The olives, corn or egg are also very well within. It's all going according to your taste.

The interesting thing about this recipe is that to hydrate the couscous, you do not need to cook it previously. The tomatoes are enough to hydrate it and adheres their taste to the couscous flavor. Ideally, is use grated tomatoes... but with the can, logically, it is faster. Practical thing about that: if you are in a hurry and want to take to work your lunch. You can put all the ingredients together in a tupperwere and when we will open it, the food will be all set with a Couscous perfectly ready.

The intention was to make a video "crappy" to put quick on the Internet ... but when  Eva Nieto and me are together... well, I mean, this has been the most crappy video that we could make... Also thanks to my friend Mary who accompanied us and she was very happy eating the salad at the end of the shooting.

And this is the first Bea-Utiful Kitchen... Hopefully, we can enjoy many more!

B.

Note: Sorry about my English! :P


(Y ahora en español)

Bienvenidos a Bea-Utiful kitchen. La receta de hoy es súper fácil y sobre todo sana. Es una ensalada donde los ingredientes base son el cuscús y tomates. A partir de ahí prácticamente puedes añadirle lo que tú quieras y hacerla a tu gusto. Yo he usado:

Ingredientes para 4 personas:

-200 gramos de Cuscús
-Lata de tomates troceados al natural
-Lata de atún al natural
-Una lata de Guisantes (con media basta)
-Aceite de Oliva
-Sal
-Pimienta
-Vinagre de Módena o Balsámico (sustituible por limón exprimido)

Se trata de comer por muy poco dinero así que con las latas nos ahorramos bastante y el resultado está rico. Está reta ha costado 3 Libras y comimos 4.

Pincha el video para ver la receta!!

VIMEO: 


YOUTUBE:



El atún lo económico es comprarlo en packs de tres o cuatro que nos salen a unos 3,5 Libras en Iceland, por ejemplo.

Las olivas, el maíz  o el huevo duro también le quedan muy bien. Es todo ir probando según nuestro gusto.

Lo más interesante de esta receta es que para hidratar el cuscús no hace falta cocerlo previamente. Con el tomate se hidrata lo suficiente y encima se adhiere su sabor. Lo ideal es usar tomates rallados pero lógicamente con la lata es mucho más rápido. Es muy práctica si tenemos prisa y queremos llevarnos la comida en un tapperware al trabajo. Podemos echar todos los ingredientes juntos y cuando lo abramos a la hora de la comida estará todo listo con el cuscús hinchado.

La intención era hacer un video “cutre” y rápido para colgar en Internet… pero es que cuando nos juntamos Eva Nieto y yo… en fin, quiero decir, que esto ha sido lo más cutre que nos ha salido… Agradecimientos también a mi amiga María que nos acompañó y que se comió la ensalada encantada.

Y hasta aquí el primer Bea-Utiful Kitchen… esperemos que haya muchos más!! 

B.

Jamie Oliver no mola. Arguiñano es mi pastor, nada me falta.


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